Nieuws en tips2018-08-28T10:39:18+02:00

Nieuws en tips

1809, 2023

Overgewicht bij honden en katten

Het is een regelmatig terugkerend onderwerp: overgewicht bij huisdieren. Het aantal huisdieren dat (veel) te zwaar is, neemt namelijk nog altijd toe. Het percentage honden en katten dat kampt met licht tot ernstig overgewicht wordt geschat op 35%. Volgens sommige bronnen loopt dit percentage echter op tot maar liefst 60%!

1109, 2023

Waarom (be)graven honden?

Heb je een hond die graag graaft in of buiten de tuin? Dan ben je vast wel eens wat van zijn speelgoed plotseling kwijtgeraakt. De kans is groot dat je hond het begraven heeft op zijn favoriete plekje. Sommige van ons vinden het leuk dat onze hond graaft, terwijl anderen het liever niet meer zien gebeuren. Maar waarom graven en begraven honden eigenlijk? En wat kan je er eventueel tegen doen? Lees dan gauw verder om erachter te komen!

2808, 2023

Waarom hebben honden een natte neus?

De neus van de hond kan signalen geven over de gezondheid en het welzijn van een hond. Het is echter volkomen normaal dat de neusvochtigheid van de hond verandert en af ​​en toe zelfs uitdroogt. De mythe dat een droge neus gelijk is aan een zieke hond is onzin. Laten we eens kijken naar de redenen waarom de neus van de hond meestal nat is.

1408, 2023

4 Redenen waarom honden hijgen

Soms moeilijk te interpreteren Hijgen wordt vaak gezien als iets wat honden doen als ze het warm hebben. Dat klopt natuurlijk ook. Maar hijgen kan veel meer betekenen. Het kan bijvoorbeeld iets zeggen over de gezondheid van je hond of je kunt er zelfs de emotie van je hond uit aflezen. De verschillen zijn subtiel en het vergt daarom een getraind oog om te zien wat er precies aan de hand is. De context is vaak ook bepalend om het goed te kunnen interpreteren. Vandaar dat we het in een artikel voor je op een rij hebben gezet.

708, 2023

Bescherm hondenpootjes tegen de hitte!

Op warme zomerdagen lonkt het buitenleven, maar er schuilen extra gevaren om de hoek. Zelfs wanneer de buitentemperatuur ‘maar’ 25°C bedraagt en er een verkoelend windje waait, is het opletten geblazen. Want heel wat oppervlakken waar je hond blootsvoets over moet wandelen - en dan hebben we het lang niet alleen over asfalt - worden snikheet in de zon.

3107, 2023

Een sticker helpt de brandweer om je huisdieren te redden

Jaarlijks laten honderden huisdieren het leven in een woningbrand. Om je kleine metgezellen sneller te kunnen redden, lanceert de brandweerzone Westhoek de ‘huisdiersticker’. Vaak worden huisdieren vergeten bij een woningbrand, vooral omdat je zelf in allerijl je huis hebt verlaten of gewond bent geraakt. De brandweer kan bovendien moeilijk inschatten of je wel of geen huisdieren hebt.

1707, 2023

Mijd mijten

Mijten zijn microscopisch kleine, bloedzuigende, spinachtige beestjes. Ze komen bijna bij alle diersoorten voor. Sommige mijten behoren tot de normale huidbewoners en zorgen normaal niet voor problemen. Andere soorten leven in de omgeving van het dier, bijvoorbeeld in de mand of kooi, en zuigen ’s nachts zijn bloed. Je huisdier kan mijten krijgen via het hooi of stro en via wilde dieren zoals vogels, ratten en muizen, maar ook door direct contact met een besmette soortgenoot, of besmette dekens of manden.